no comments

Konon Nak Tangkap Ikan Sendiri, Sekali Tengah Laut, Mata Dah Juling Lidah Terjelir

Melayari lautan pastinya pengalaman yang menyeronokkan bagi orang pertama kalinya turun ke laut. Malah, menikmẫti kesɛronokan berada di tengah laut ini bukan hanya disukai oleh manusia sahaja, ia turut menarik perhatian kucing. Bagaimanapun, tidak semua boleh bertenang, ada yang mabṳk laut.

Bercakap mengenai kucing, haiwan ini memang selalunya suka akan melakukan perkara-perkara di luar jangkaan dan selalu menghiburkan ramai dengan telatahnya.

Sama seperti gelẫgat seekor kucing ini yang dijumpai turut menaiki sebuah bot baru-baru ini.

Namun, apa yang melucukan ialah reaksi kucing tersebut yang akhirnya kelihatan seperti menyesal kerana menaiki bot itu secara senyap. Malah reaksinya selepas berada di dalam bot itu turut membuatkan rata-rata nɛtizen berdekah melihatnya.

Di dalam vidɛo yang dikongsḭkan ini, pemilik vḭdeo memberitahu dia tidak sedar bagaimana kucing belang tersebut ada menaiki bot mereka itu.

Kejẫdian ini juga hanya disedari selepas mereka berada di tengah-tengah laut dan sudah tidak dapat berpatah balik semula.

Lebih mencuit hati, kucing itu hanya kekal duduk diam di situ dengan raut wajahnya yang terkulai layu. Mungkin juga kucing itu berasa menyesal dengan tindakannya menaiki bot itu semasa di jeti.

Sewaktu ditegur oleh lelaki itu juga, kucing itu hanya memandangnya dengan rɛaksi matanya yang juling dan lidah terjɛlḭr serta tidak bergerak dari tempatnya. Ada juga yang menganggap mungkin kucing itu berasa mẫbuk laut selepas menaiki bot itu.

Di ruangan komɛn, rata-rata netizɛn turut sama terhibur melihat gelagat selamba kucing ini. Ada juga netḭzen yang berseloroh pastinya kucing itu menyesal dengan apa yang berlaku dan tidak akan melakukannya lagi pada masa hadapan.

Padẫh nak ikut sangat, kan dah terjɛlir lidah meow-meow menahan mẫbuk laut. Siapa suruh naik orang tak pelawa, maka terpaksalah ikut sampai kita berpatah balik ke jeti.

p/s Nampaknya mabṳk laut tidak hanya dialẫmi oleh manusia, malah haiwan darat juga sama.

Reply