no comments

Hari Yang Gelap Buat Khabib Nurmagomedov. Insan Tersayang Telah Pergi Selama-lamanya…

Khabib Nurmagomedov satu nama yang tidak asing lagi dalam arena tinju UFC. Baru-baru ini beliau dikejutkan dengan berita yang agak menyedihkan apabila insan yang dia sayang iaitu ayahnya telah menghidap C0vid-19.

Ketika itu beliau berkata ayahnya dirawat di hospital dan berada dalam keadaan kritik@l. Namun,  sebentar tadi laporan daripada mirror.uk telah memaklumkan bahawa Abdulmanap Nurmagomedov, 57 telah men!nggal dunia di hospital Moscow kerana komplikasi berpunca dari jangkitan C0vid-19.

Abdulmanap yang sebelum ini mempunyai sejarah peny4kit jantung telah didiagnosis dengan C0vid-19 sehingga dia mengalami keadaan yang agak krit!kal dan berada dalam situasi k0ma.

Menurut laporan mirror.uk itu lagi, pada awalnya kesihatan Abdulmanap  dilihat bertambah baik dan dia telah pun terjaga daripada k0ma . Tetapi keadaannya kembali mer0sot sehingga perlu diterbangkan ke sebuah hospital tenter4 di ibu negara Rusia, Moscow.

Abdulmanap kemudian meng4lami ser4ngan j4ntung dan memerlukan pembed4han pintasan sebelum dimasukkan ke dalam k0ma untuk kali kedua.

Pemimpin Republik Chechen dan rakan keluarga Ramzan Kadyrov mengesahkan pada hari Jumaat bahawa Abdulmanap Nurmagomedov telah meningg@l dunia.

Berita kem@tian ayah kepada Khabib Nurmagomedov merupakan tamparan terbesar di dalam hidupnya keran ayahnya adalah pendorong terbesar kariernya sebagai peninju UFC. Seperti sedia maklum, ayah Khabib bukanlah sekadar ayah biasa tetapi beliau adalah jurulatih kepada anaknya Khabib.

Mungkin kehilangan ayahnya itu sedikit sebanyak memberikan kesan terhadap kariernya sebagai peninju UFC. Apa-apapun kita sebagai peminat mendoakan yang terbaik buat Khabib Nurmagomedov. Semoga beliau tabah menghadapi ujian yang berat ini.

Al-Fatihah…. Semoga roh ayahnya ditempatkan di dalam kalangan orang-orang yang beriman dan beramal soleh. Amin…

 

Reply