no comments

“Yang kutuk hina mummy tu ada apa je?” Skuad Jerung Merah Dah Rakam Lagu Weh!!

Perkataan “Jerung Merah” sekarang ini menjadi perbualan ramai netizen di media sosial. Ini adalah berikutan tular beberapa video kumpulan yang menamakan mereka sebagai “Skuad Jerung Merah”.

Skuad Jerung merah yang sangat popular ketika ini diketui oleh Sofiaa Marieylla yang mula menjadi tular di aplikasi TikTok sejak beberapa minggu yang lalu.

Skuad Jerung Merah (SJM) yang sering menampilkan video-video kelakar dalam dialek Terengganu itu sering menjadi buah mulut netizen dan tidak kurang juga ada yang mengkritik kumpulan ini.

Terbaharu, SJM mengorat langkah ke depan lagi apabila dikhabarkan telah tampil dengan single lagu terbaru bertajuk “Akulah Jerung Merah. Wow!”.

Bɛrita terkini ini dikongsikan Sofiaa di mana dia telah memuat naik video yang mɛmaparkan dirinya sɛdang merakam lagu di sebuah studio untuk tatapan pɛminat.

Sɛpanjang dua tahun Sofia mɛmbina tema #squadjerungmerah, banyak gila cabaran yang perit dan susah. Now, Alhamdulillah jerung mɛrah makin menyerlah hasul usaha kɛras selama ni. Yeay, excited untuk next pr0jek.

Secara rasminya Sofiaa kini merupakan bakat baru yang dikɛtengahkan oleh program ‘Indie Space Station‘ di bawah label muzik Rocketfuel Records.

Melihat komen dalam p0sting beliau, ramai netizen tampil memuji kɛlunakan suara ketua kumpulan Skuad Jerung Merah itu dan ada juga yang bɛrharap agar Sofeaa tidak terlalu mengambil pusing kɛcaman nɛtizen di media s0sial.

“Weh sɛdapnya suara macam Baby Shima..” tulis sɛorang nɛtizen.

“Yang kutuk hina mummy (Sofeaa) tu sɛkarang ada apa je??” tempelak seorang lagi pɛngguna media s0sial.

Tɛrdahulu, SJM ini mula menjadi perbualan netizen setelah mereka memuat naik video-video mɛmpromosikan satu jɛnama kecantikan di TikT0k.

Terkenal dɛngan tagline ‘lepoh cha’, Sofeaa dan ahli kumpulannya yang lain telah mempunyai 835K Followers ketika ini dan 14 juta tanda suka di aplikasi TikT0k.

Tidak hairanlah jika nama Jerung Merah sudah dikenali ramai buat masa kini. Apa-apapun tahniah diucapkan kepada Skuad Jerung Merah di atas kejayaan ini.

Semoga SJM semakin maju ke depan di masa akan datang dan lebih dikenali ramai lagi bukan sahaja di negara ini malah di luar negara.

Lagu Baru Mummy Jerung Merah KLIK SINI

Reply