no comments

Subhanallah… Usia 78 Tahun Masih Cari Rezeki, Gelagat Pakcik Jual Sayur Ini Buat Ramai Tersentuh Hati

Selalunya apabila sampai usia emas seperti 70 tahun dan ke atas menghabiskan sisa hidup berehat di rumah tetapi lain pula berlaku kepada pakcik tua ini.

Di usia 78 tahun Pakcik yang bernama Mbah Dalimin ini masih mengagahkan diri menjual sayur di tepi jalan demi kelangsungan hidup.

Pakcik Mbah Dalimin ini duduk menunggu pelanggan dengan menjual sayur kangkung tepi jalan di sebuah daerah terletak di Kota Surakarta, Jawa Tengah, Indonesia.

berniaga sayur

Gelagat Pakcik Mbah Dalimin menjual sayur ini dirakamkan oleh seorang pengguna laman Instagram, Mas Ahmad Thoric yang memuat naik beberapa keping gambar sehingga meraih perhatian warganet Ind0nesia beberapa hari yang lalu.

Jelas Mas Ahmad Thoric, pakcik itu akan mula menjual sekitar jam 6 pagi malah gemar bersembang bersama pelanggan terutama mengenai topik zaman pemerintahan Jepun dahulu.

jual sayur

Tetapi yang menyedihkan, pemuda berkenaan berkata Pakcik Mbah Dalimin mengalami masalah pendengaran oleh kerana seiring dengan pen!ngkatan usia dimana setiap pertanyaan perlu ditulis melalui buku.

Di akhir kata posting Mas Ahmad itu, dia menyeru orang ramai yang tinggal di kawasan berhampiran agar dapat membantu Mbah Dalimin dengan membeli jualan sayur sekiranya mempunyai rezeki yang lebih.

Menerusi pemerhatian kami di posting itu, rata-rata warganet tersentuh hati melihat gambar tersebut selain mend0akan Mbah Dalimin sentiasa sihat dan dimurahkan rezeki dalam kehidupan.pakcik jual sayur

Ya Allah Ya Tuhanku, murahkan rezekinya dan berikan kesihatan yang baik.

Sayu je hati penulis melihat gambar pakcik ini. Semoga Pakcik dilindungi oleh Allah S.W.T. dah dipermurahkan rezeki oleh-Nya. Amin..

Anda rasa artikel ini menarik untuk dikongsi? Jika ya, mohon untuk kongsikan artikel ini kepada rakan-rakan dan ahli keluarga anda. Semoga kisah ini memberikan kita pengajaran dan sesuatu yang baik.

Reply

facebook KLIK PANGKAH 2 KALI UNTUK TUTUP Button Close