no comments

TMJ BUAT LAWAK! STADIUM LARKIN HILANG KENA CURI

TMJ BUAT LAWAK! STADIUM LARKIN HILANG KENA CURI.jpg

TMJ BUAT LAWAK! STADIUM LARKIN HILANG KENA CURI

Selepas membidas Persatuan Bola Sepak Perak (PAFA) kerana mendakwa penyokong Johor Darul Ta’zim (JDT) mencuri tiang gol Stadium Ipoh, Tunku Mahkota Johor, Tunku Ismail Sultan Ismail menyiarkan satu gambar berunsur lawak mengenai Stadium Larkin.


Gambar yang disiarkan di laman Facebook Johor Southern Tigers itu menunjukkan Tunku Ismail membuat lawak kononnya Stadium Larkin telah hilang dicuri pihak tertentu.

Gambar dengan tulisan `Alamak Stadium Larkin dah hilang’ mendapat perhatian ramai pihak terutama peminat bola sepak tanah air yang menganggap tindakan Tunku Ismail itu merupakan satu sindiran ke atas PAFA.

Terdahulu, Tunku Mahkota Johor hari ini membidas dakwaan PAFA bahawa penyokong JDT mencuri tiang gol Stadium Ipoh dalam insiden keganasan bola sepak baru-baru ini.

Baginda yang merupakan Presiden Persatuan Bola Sepak Negeri Johor (PBNJ) berkata, dakwaan yang dibuat oleh Setiausaha PAFA, Abdul Aziz Yeop Jamaluddin itu tidak masuk akal dan memalukan imej persatuan bola sepak tersebut.

Media hari ini melaporkan PAFA akan membuat tuntutan rugi kepada PBNJ diatas keganasan yang dilakukan oleh penyokong JDT termasuk merosakkan papan iklan, mengoyakkan jaring gol dan mencuri tiang gol Stadium Ipoh.

Tunku Ismail bagaimanapun menafikan dakwaan penyokong JDT melakukan keganasan dalam kejadian tersebut sebaliknya mendakwa penyokong Perak bertindak membaling objek keras termasuk batu ke atas penyokong Harimau Selatan. – mynewshub.cc


Reply