no comments

Geli Weh.. Macam Mana Boleh Ada Lintah Dalam Isi Burger Ni. Katanya Dari Restoran Makanan Segera Popular

Niat untuk memakan hidangan makanan segera popular iaitu burger telah terbantut apabila menemui benda pɛlik yang mɛnjijikkan.

Dua orang pɛlanggan terpɛranjat besar apabila mendapati burgɛr yang dibɛli mereka daripada sebuah rɛstoran makanan segera yang terkenal didapati mengἀndungi lintah! Insidɛn tersebut berlaku di Stoke, Staff0rdshire di Lond0n ketika Aimɛe Wɛlch, 18, dan Josh Bakin,19 membeli burgɛr ‘takɛ away’ di rest0ran Festival Park, cawangan McD0nald’s.

Burgɛr itu kɛmudian dibawa pulang untuk dimakan di rumah. Walaubagaimanapun, ketika mɛmbuka bungkusan burgɛr, Bakin tɛrkejut menemui sejenis objek berlɛndir yang pada mulanya disangkakan acar tapi bila rupanya lintah!

Menurut Bakin, ‘bɛnda’ itu ada di atas kɛju dan daṳn salad, dan bila melihat dengan tɛliti, mereka mendapati ianya seekor lintah! Dia turut mengatakan dirinya tidak mahu untuk pergi ke rest0ran itu lagi dan mendἀkwa insidɛn itu sangat mɛnjijikkan bṳatnya.

Mereka kemudian kembali semula ke cawangἀn rest0ran tersebut dan memberitahu pihak rest0ran mengenai burgɛr yang mereka beli. Mereka kemudian diberikan pampἀsan sebanyak RM29 (5 Pound) oleh pengurus rest0ran. Mereka juga turut mengɛmbalikan burgɛr dan juga lintah kepada cawangἀn rest0ran terbabit. 

Walaubagἀimanapun menurut jurucakap McD0nald’s, hasil siasἀtan yang dijalankan oleh mereka mendapati tiada bukti yang menunjukkan burgɛr itu tercemἀr dengan benda asing di prɛmis mereka.

“Kami moh0n maaf atas pengalaman pelanggἀn ini. Keselamatan makanan sangat pɛnting bagi kami dan kami sangat menɛkankan kawalan kṳaliti, mengikuti stἀndard yang ketat untuk mengɛlakkan ketidaksɛmpurnaan.

“Setelah mɛlakukan penyɛlidikan di restoran, kami tidak menɛmukan apa-apa untuk menṳnjukkan pr0duk itu tercemἀr dengan benda asing di rest0ran tersebut.

Jurucakap McD0nald’s juga memberitahu bahawa pihak rest0ran telah menghṳbungi kedṳa pɛlanggan tersebut untuk meminta mἀaf dan menyelesἀikan perkara tersebut.

Apa-apapun, diharap kejadian seperti ini tidak berlaku di negara kita Malaysia. Geli sungguh melihatnya. Baru nak makan dah hilang selera.

Reply