no comments

‘TERGAMAK KAU TIPU DUIT ANAK YATIM…!! TUNGGULAH PEMBALASANNYA..’

'TERGAMAK KAU TIPU DUIT ANAK YATIM...!! TUNGGULAH PEMBALASANNYA..'.jpg

‘TERGAMAK KAU TIPU DUIT ANAK YATIM…!! TUNGGULAH PEMBALASANNYA..’

JOHOR BAHRU : Nasib malang menimpa buat anak yatim berusia 10 tahun ini, apabila hasrat mereka memiliki game XBOX 360 tidak kesampaian.. Wang yang dikumpul sekian lama telah lesap dikebas oleh peniaga online PENIPU.

Anak-anak yatim yang telah ditinggalkan oleh ayahnya semenjak kecil lagi, begitu gigih menyimpan wang 50 sehari untuk memiliki game XBOX 360.

Lama kelamaan, pakcik saudara mereka telah menyedari kegigihan anak-anak yatim itu memberikan mereka satu cabaran puasa penuh sebulan.

“Pakcik akan tambah jumlah wang simpanan kamu untuk mendapatkan game XBOX 360 yang diimpikan,”

Peniaga Online Penipu

Niat pakcik itu adalah untuk menceriakan kanak-kanak tersebut juga ranap apabila wang yang dibayar secara online kepada peniaga terbabit telah dilesapkan.

Lebih memilukan, sehingga ke hari ini, pakcik itu belum lagi memaklumkan perkara itu kepada kanak-kanak tersebut bahawa wang mereka telah dikebas oleh individu yang tidak bertanggungjawab itu.

Terlalu berat untuk melihat kegembiraan kanak-kanak itu berganti dengan luka. 

Di sini saya sertakan bukti-bukti penuh tentang si penipu online itu.

Saya nak peniaga itu tahu bahawa ada tujuan kita beli sesuatu barang, membantu mengembirakan anak-anak yatim adalah amalan yang mulia, pulangkan hak mereka,

Tolong sebarkan agar sampai ke mata peniaga itu dan jangan ramai yang menjadi mangsa kepada individu yang tidak bertanggungjawab ini.

Kredit – Airizh Wanda – Via TheHypeMedia 

EDITOR : Allah berfirman : “Sesungguhnya orang-orang yang memakan harta anak yatim secara zalim, sebenarnya mereka itu menelan api sepenuh perutnya dan mereka akan masuk ke dalam api yang menyala-nyala (neraka)” – (QS. 4 : 10).

Reply