no comments

SUBHANALLAH… Ibu Ini Buta Selama 34 Tahun Kini Sembuh 100% Selepas Terapi Surah Al-Quran

Buta selama 34 tahun sembuh.png

SUBHANALLAH… Ibu Ini Buta Selama 34 Tahun Kini Sembuh 100% Selepas Terapi Surah Al-Quran

Sesungguhnya Allah Azza wa Jalla itu Maha Besar.. Maha Penyembuh. Dalam firmannya, “Hai orang-orang yang beriman, mintalah pertolongan kepada Allah dengan sabar dan solat sebagai penolongmu, Sesungguhnya Allah beserta orang-orang yang sabar”. (Al Baqarah: 153).

Dalam satu peristiwa di Indonesia, Allah SWT telah menunjukan kekuasaan-Nya terhadap hamba-Nya. Dengan terapi surah Al-Quran, seorang ibu yang buta selama 34 tahun akhirnya boleh melihat kembali di usia 64 tahun. Dia mengalami buta saat akad nikahnya.

Ibu yang kini sudah berusia 64 tahun itu, memang bersemangat sekali untuk menghadiri terapi ruqyah yang diadakan oleh sebuah persatuan perubatan Indonesia.

Anaknya yang sentiasa menemani ibunya, membisikan kepada ustaz Perdana Ahmad ketika membuka workshop. Ia meminta tolong agar meruqyah ibunya tercinta secara langsung.

Terapi tersebut dimulai dengan menyentuh kepala dan membacakan surah al Hasyr ayat 21 sebanyak 2 kali dan ditiupkan ke wajahnya. Setelah itu, Ustaz membimbing ibu tua itu untuk berdoa didalam hati memohon terus kepada Allah SWT agar Alllah membukakan penglihatannya secara sempurna agar boleh membaca al Quran.

Kemudian, pak ustad membaca surah al Mulk. Di ayat ke 10 si ibu mulai kelihatan lemah dan akhirnya terbaring. Lalu, Ustaz menutup mata si ibu dengan tangan kanannya dan membaca hingga ayat ke 11. Setelah itu, Ustaz meniup wajahnya.

“Ada halilintar..” Ibu berkata, ada cahaya halilintar dimatanya.

Lalu ia membuka matanya sambil menangis menatap wajah anaknya. Ustaz terus membimbingnya dengan doa agar Allah SWT menyempurnakan penglihatannya. Si ibu mulai menahan sebak saat boleh melihat wajah anaknya yang telah setia menemaninya untuk berubat.

Penyakit katarak dan kebutaan yang dialami ibu tua ini sudah disembuhkan 100 percent oleh Allah hanya dalam waktu sekejap saja. Sungguh besar kekuasaan Allah SWT.

Reply