no comments

Subhanallah…Ini Berlaku Ketika Majlis Pengkebum!an Allahyarham Cikgu Rosli

Berkhidmat sehingga hujung nyawa, itulah kata-kata yang sesuai bagi Allahyarham Cikgu Rosli bin Abd. Aziz. Baru-baru ini Malaysia dikejutkan dengan berita kemat!an seorang Cikgu di Sekolah Kebangsaan Batu Gajah, Tanah Merah.

Didalam kesibukan para pendidik membuat persiapan untuk pembukaan semula sekolah, satu tr4gedi telah berlaku. Cikgu Rosli terjatuh dari tingkat satu semasa untuk proses untuk membaiki paip untuk persediaan murid masuk ke sekolah nanti.

cikgu

Cikgu Rosli bin Abdul Aziz, 54, difahamkan tergelinc!r dari balk0ni belakang tingkat satu di SK Batu Gajah, ketika melakukan persiapan akhir sempena pembukaan sekolah itu.

Walaupun kami tak pernah mengenalimu, tapi setiap denyut baktimu tetap kami rasai. Semoga kemat!anmu dalam husnul khatimah. Segala khidmat dan jasamu buat warga SK Batu Gajah pasti jadi kenangan indah. Kami seluruh rakyat Malaysia mendoakan buatmu Cikgu Rosli.

Menteri Pendidikan Dr Radzi Jidin antara ratusan jemaah yang hadir menunaikan s0lat jenaz@h dan memberikan penghormatan terakhir untuk arw@h Cikgu Rosli bin Abd. Aziz di Masjid Besar Tanah Merah pagi ini. Jenaz4h Allahyarham Cikgu Rosli bin Abd. Aziz dikebum1kan di Tanah Perkubur4n Islam P0ndok Lama, Tanah Merah.

YA ALLAH.. Ampunkanlah d0sanya, limpahkan rahmat kepadanya, selamatkan dia dan ampunkan kesal@hannya. Muliakan kedudukannya, luaskan tempat tinggalnya, mandikan dia dengan air, salji dan air sejuk.

Bersihkannya daripada kek0t0ran d0sanya sebagaimana dibersihkan pakaian yang putih dari segala kek0t0ran. Dan gantikan rumahnya dengan rumah yang lebih baik dan pasangan yang lebih baik. Masukkan dia ke dalam syurga dan lindung!lah dia daripada az@b kub0r dan ujiannya serta jauhkan dia dari az@b api ner@ka.

Sem0ga r0h arw@h ditempatkan bersama dengan para nabi, siddiqiin, shuhada dan solihin.

Sehubungan dengan itu, Menteri Pendidikan Malaysia, Dr Radzi Jidin telah hadir ke Tanah Merah bagi menz1arahi jen@zah allahyrham disana.

Beliau bergegas dari Parlimen petang semalam dan terus menuju ke kediaman allahyrham Cikgu Rosli Abdul Aziz bagi bertemu dengan keluarga allahyrham.

Beliau turut sempat ke H0spital Tanah Merah dan bersama kariah Masjid Tanah Merah menguruskan jen@zah allahyarham semasa dikebum!kan.

Di akhir kata yang dimuat naik oleh Dr Radzi lagi, beliau mend0akan keluarga Allahyrham diberi kesabaran ketabahan dan kekuatan untuk menghadap ujian yang berat ini.

Sama-sama kita sedekahkan Al-Fatihah(dibaca) kepada Allahyarham Cikgu Rosli Abdul Aziz.

Reply