no comments

Sebab Kenapa Ahmad Maslan ‘Tak Bodoh’

Sebab Kenapa Ahmad Maslan 'Tak Bodoh'.png

Ramai rakyat Malaysia yang tak berpuas hati dengan Ahmad Maslan disebabkan beliau suka mengeluarkan kenyataan-kenyataan yang entah apa-apa dan ramai yang menghentam beliau. Tetapi tahukah anda sebab kenapa Ahmad Maslan tak bodoh?

1.

Ahmad Maslan tak bodoh.png

Ahmad Maslan adalah merupakan graduan Victoria University Wellington New Zealand. Turut membuat Master Di Universiti Kebangsaan Malaysia, Umno. Pelajar terbaik daripada 177 orang. Beliau juga seorang yang berpointer tinggi, apabila dah besar jadi menteri.

2.

Ahmad Maslan tak bodoh 3.png

Selain itu juga, Ahmad Maslan seorang yang pandai memasak, ramai yang tak tahu, ketika beliau belajar di Newzealand, untuk berjimat, beliau memasak sendiri kerana di New Zealand, mereka dikenakan GST 10 percent. Kalau nak dibandingkan dengan Malaysia 6 peratus, apalah sangat bagi Ahmad Maslan, maklumlah, Ahmad Maslan sekarang dah jadi menteri, lagipun gaji menteri kini telah dinaikkan. Ahmad Maslan bukanlah lagi pelajar luar negara, dia tidak lagi perlu berjimat.

3.

Ahmad Maslan Tak Bodoh 4.png

Ramai mengatakan kejendulan Ahmad Maslan seperti Beruk Charles Darwin, namun tidakkah rakyat tahu bahawa, kejendulan dan ketiadaan rambut Ahmad Maslan adalah kerana memikirkan teknik reverse engineering yang dicadangkan sahabatnya demi memartabatkan GST. Oleh itu, Ahmad Maslan bukan biasa-biasa.

Reply