no comments

Pemandu Kereta Laluan Motosikal Sebenarnya Angg0ta Penguat Kuasa

Baru-baru ini tular di media s0sial satu video kemalangAn yang berlaku di lorong motosikal di Lebuhraya Persekutuan berhampiran Angkasapuri, Kuala Lumpur.

Apa yang menjadi perhatian ramai adalah kemalangAn itu berpunca dari tindakan tidak bertanggungjawab seorang pemandu kereta yang memandu di lorong motosikal.

Menerusi berita yang terbaru diterima, penggunaan aplikasi navigasi dikatakan menjadi punca kenapa pemandu kereta Toyota Vios memasuki laluan motosikal pada kejadian rabu lalu.

Menerusi sumber berkata, pemandu(Toyota Vios) lelaki berusia 29 tahun itu adalah seorang anggota penguat kuasa.

Anggota itu telah dipanggil ke Jabatan SiasatAn dan Penguatkuasaan Trafik (JSPT) Kuala Lumpur untuk siasatAn.

Baru-baru ini angensi berita terkenal, Harian Metro melaporkan, Ketua JSPT Kuala Lumpur, Asisten Komisioner Zulkefly Yahya berkata, pemandu terbabit datang ke Balai Polis Trafik Kuala Lumpur petang tadi.

Dalam satu kejadian 4 petang Rabu lalu, pekerja bank berusia 29 tahun menunggang mot0sikal dari arah Petaling Jaya menghala ke Putrajaya terlanggAr tembok kiri di bahu jalan akibAt mengelak daripada melanggAr kereta yang melalui lorong motosikal.

Video tersebut dirakam mAngsa sebelum kejadian jelas menunjukkan pemandu kereta melawan arus di laluan motosikal secara tiba-tiba keluar dari terowong dan seterusnya menyebabkan penunggang terbabit hilang kawalan lalu terlanggAr tembok sementara pemandu kereta meneruskan perjalanan.

Kɛs ini telah berada dalam siasatAn pihak polis. Biarlah pihak polis yang meneruskan apa tindakAn yang sewajarnya selepas ini. Kita dinasihatkan berhati-hati apabila melalui lorong motosikal yang ada di lebuhraya kerana banyak kɛs kemalangAn telah berlaku akibat kɛcuaian. Sama-sama kita ingat mengingati. Kita jaga kita.

Reply