no comments

Pelakon Ini Baru Dapat Gelaran Datuk, Tapi Sudah Berani Tampar Polis!

Seorang pelakon dan pengarah yang baru sahaja dianugerahkan gelaran Datuk, ditahan selepas menampar seorang anggota polis trafik dan menendang orang awam ketika berada di kaunter trafik Balai Polis Kota Damansara, tengah hari tadi.

Ketua Polis Daerah Petaling Jaya, Asisten Komisioner Mohd Zani Che Din, berkata ketika ini siasatan lanjut dijalankan mengikut Seksyen 90 Akta Polis kerana berkelakuan tidak senonoh dalam balai polis dan Seksyen 323 Kanun Keseksaan kerana mencederakan.

“Saya mengesahkan kejadian berkenaan. Ketika ini pelakon berusia 37 tahun terbabit masih berada di balai berkenaan. Kita tahan beliau untuk siasatan lanjut.

“Pihak polis juga akan menjalankan siasatan terperinci bagi mengenalpasti sama ada pelakon berkenaan berada di bawah pengaruh dadah atau tidak melalui ujian air kencing.” katanya ketika dihubungi sebentar tadi.

 

Dalam kejadian jam 1.20 tengah hari itu, pelakon terbabit dilaporkan datang ke balai polis berkenaan untuk membuat laporan berkaitan satu kemalangan jalan raya.

Ketika berurusan di kaunter terbabit, pelakon berkenaan secara tiba-tiba menampar muka petugas yang menerima aduan itu sambil disaksikan beberapa anggota lain dan orang awam.

Dia juga turut menendang kaki orang awam yang berada dalam balai sebelum ditahan beberapa anggota polis lain.

Maklumat lanjut mengenai pelakon manakah akan menyusul nanti.. Update – Farid Kamil

Berita Harian Online

Reply