no comments

Seorang Pelajar Tahfiz Ditahan Polis! Dilihat Menyelinap Keluar Sejam Sebelum Kebakaran

Dirakam oleh cctv menyelinap keluar dari asrama beberapa jam sebelum tragedi kebakaran, seorang pelajar Tahfiz Darul Quran Ittifiqayah ditahan polis sekitar jam 4 petang tadi.

Sumber berkata, remaja berkenaan dibawa ke lokasi kejadian semalam untuk proses mengumpul bukti.

Tinjauan di lokasi kejadian mendapati remaja berjaket hitam itu dibawa dalam keadaan tidak bergari sebaliknya diiringi dua pegawai polis dipercayai dari Ibu Pejabat Polis Kontinjen Kuala Lumpur.

Selain memeriksa petunjuk terbaru iaitu rakaman kamera litar tertutup (CCTV) tumpuan siasatan polis adalah pagar di bahagian tepi dan belakang pusat tahfiz.

Pagar kawat yang memisahkan bahagian belakang pusat tahfiz dan Taman Tasik Datuk Keramat, ini didapati mempunyai kesan potong serta sudah diregangkan.

Sumber berkata, polis yang menjalankan siasatan sedang berusaha mengumpulkan segala maklumat bagi mengenalpasti punca sebenar kebakaran.

“Sejak pagi semalam, beberapa pegawai dan anggota meninjau keadaan pagar kawat yang dipercayai boleh menjadi laluan keluar dan masuk oleh penceroboh ke dalam pusat tahfiz ini.

“Malah, faktor pelajar cuba menyelinap keluar pada waktu malam dan awal pagi juga turut diambil kira sebagai membantu melengkapkan siasatan,” katanya.

Katanya, segala bentuk siasatan kes berkenaan akan turut dirujuk berdasarkan hasil siasatan Unit Forensik Polis dan Bomba.

Difahamkan pada masa ini semua bentuk siasatan diambil kira selepas wujudnya pelbagai persoalan berhubung punca kejadian yang berlaku selepas pihak polis dan bomba menafikan punca kebakaran adalah masalah litar pintas.

HMetro Online

UPDATE : Gambar CCTV Di Sini – Suspek Bukan Pelajar Sekolah Tahfiz Berkenaan -KPN

Reply