no comments

P4srah deng@n keputusan mahkamah, n@mun sed!kit terkilan

“S4ya p@srah dengan keputusan mahkamah biarpun berasa sedikit terkilan kerana mengharapkan hukum4n yang lebih ber4t dijatuhkan ke atas pelaku.”

Itu adalah reaksi Noor Suriani Ismail, 50, ibu kepada juruteknik kilang, Mohamad Fandi Rosli, yang m@ut dalam n4has jalan raya di Kilometer 134 Lebuhraya Utara Selatan di Seberang Perai Utara, Pulau Pinang pada 14 Mac 2017, selepas mengetahui keputusan mahkamah yang dijatuhkan terhadap m0del sambilan, Ng Pei Ven, 22, hari ini.

M0del sambilan itu d!hukum penjar@ lima tahun dan didend@ RM18,000 di Mahkamah Majistret Bukit Mertajam, Pulau Pinang kerana didapati bersal@h memandu melawan arus hingga menyebabkan kem@t!an seorang juruteknik kilang dalam kemal@ngan tiga tahun lalu.

M4hkamah turut membatalkan lesen memandu percubaan tertuduh serta wanita itu turut hilang kelay@kan untuk memohon lesen kenderaan selama lima tahun daripada tarikh sabitan.

N0or Suriani yang ditemui di rumahnya di Taman Sri Pinang, di sini, berkata beliau tidak mengetahui mengenai perbicaraan akhir yang berlangsung hari ini dan hanya menerima berita itu menerusi media.

“Kalau boleh kami sekeluarga mengharapkan hukum@n yang lebih berat, tapi bila fikir balik, apa pun hukum@n yang dikenakan, ia tidak akan boleh mengembalikan ny@wa satu-satunya anak lelaki kami.

“J4di, biarlah undang-undang yang menghukumnya dan saya harapkan perkara ini menjadi pengajaran buat dirinya dan juga peringatan kepada semua,” katanya.

Noor Suriani berkata, biarpun beliau tidak pernah bersemuka dengan m0del sambilan itu, setiap kali membaca berita mengenai perkembangan kes kem@langan membabitkan Mohamad Fandi, hatinya ter@sa s4kit.

Katanya, dia mengakui, masih m4rah dan sedih dengan kejadian yang menimpa anak sulung daripada dua beradik itu, namun, sentiasa memujuk hatinya dengan mengatakan bahawa apa yang dimiliki hanyalah bersifat sementara.

“Apabila terbaca atau teringat berita pasal kejadian kem4langan itu memang rasa nak m4rah tetapi saya alihkan kemar4han dengan memperbanyakkan doa buat arwah.

“Suami (Rosli Lin, 60) juga selalu berpesan supaya jangan terlalu mengingat perkara yang sudah berlalu dan minta saya meneruskan kehidupan dengan tenang tanpa arwah ,” katanya.

Sebagai seorang ibu, mana tidak sedihnya apabila anak kesayangannya telah dahulu pergi meninggalkannya. Apa-apa pun kami mendoakan supaya Puan tabah dalam menghadapi ujian yang berat ini. Semoga Allah mengampuni dosa-dosa anak Puan. Amin..

Reply