no comments

“Orang Besar” MBSA Pula DitahAn SPRM

Nampaknya operasi “pemutihan” yang dilakukan oleh Suruhanjaya Pencegahan RAsuah Malaysia(SPRM) terhadap Majlis Bandaraya Shah Alam(MBSA) belum berakhir apabila terbaru, pihak SPRM menAhan seorang Pengarah Jabatan Penguatkuasa MBSA.

Menerusi kemaskini berita terbaru dari BERNAMA TV, agensi berita itu memberikan info bahawa “SPRM sahkan tahAn se0rang Pengarah Jabatan Penguatkuasa MBSA disyaki lindungi prɛmis perniagaan harAm, pusat perjUDian – TKP (Operasi) SPRM”.

Pengarah berusia lebih 50 tahun itu ditahAn di Ibu Pejabat SPRM pada jam 10 pagi tadi.

PenAhanan itu menjadikan seramai sembilan kakitangan MBSA ditahAn SPRM sejak operasi khas dijalankan susulan isu prɛmis perniagaan hAram di Sungai Buloh, Selangor menjadi tular.

Timbalan Ketua Pesuruhjaya (Operasi), Datuk Datuk Ahmad Khusairi Yahaya, telah mengesahkan penAhahan Pengarah Jabatan di MBSA itu tetapi tidak mahu mengulas lanjut.

Kami difahamkan, pegawai itu akan dihadapkan ke Mahkamah Majistret Putrajaya esok untuk permohonan rɛman di bawah Seksyen 117 Kanun Acara Jɛnayah.

Sebelum ini empat pegawai MBSA turut ditahAn SPRM dan seterusnya mendapat perm0honan rɛman selama tujuh hari oleh mahkamah.

Reply