no comments

Minta RM10,000, Wartawan Ini Minta Maaf Kepada Sugu Pavithra

Peng4cara Anim Ezati Rizki, 28, tampil memberi penjelasan selepas menerima kecaman berkenaan isu YouTuber [email protected] popular, Sugu Pavithra yang menetapkan bayaran sehingga mencecah RM10,000 bagi program [email protected] selama satu jam.

[email protected] Anim, dia ada menghubungi Pavithra untuk menawarkan projek itu tetapi untuk syarikat miliknya.

“Guys, dua benda korang kena tahu sebelum nak serang saya. [email protected] bukan dari stesen televisyen seperti yang didakwa.

[email protected] telefon wakil dari syarikat saya. Untuk content YouTube. Untuk client saya. Saya tak pernah paksa dia untuk terima kerja ni.

“Ceritany4, saya telefon Pavithra dua kali sahaja. 1 kali Mr Sugu angkat, dia cakap Pavithra tak ada. Yang kali kedua, Pavithra ada.

[email protected] saya sampaikan hasrat nak ambil dia sebagai my talent. Dia cakap rate dia RM10,000. Untuk satu jam. Saya cakap tu dah overbudget pada client saya. Kemudian kami tamatkan perbualan,” tulisnya.

Pended4han itu dibuat menerusi media sosial miliknya sebentar tadi.
T4mb4h Anim, dia sedar entri tersebut telah mengundang kemarahan dalam kalangan warganet.

N4mun begitu, Anim atau nama sebenarnya Anim Ezati Rizki Mohd Khalid menyatakan dia juga berhak untuk bersuara tentang kadar bayaran yang ditetapkan.

[email protected] saya buat status di Instagram. Itu yang mendatangkan kemarahan orang ramai sebab saya sebut nama dia. Saya minta maaf pasal itu.

[email protected] apa salahnya kalau rate dia RM10,000? Orang tak mampu macam saya, [email protected] talent lain. Kan? Itu hak dia. Dan saya rasa hak saya juga untuk up kan status itu.

“J4di, saya hubungi dia (Pavithra) pagi ini, minta maaf dan tanya kenapa dia buat kenyataan sebegitu (cakap saya paksa dan sebagainya).

“P4vithra pun minta maaf kepada saya, sebab kenyataan tu salah. Suami dia, Mr Sugu yang bagi kenyataan tu. Jadi dia akan betulkan semula dakwaan.

[email protected] stesen televisyen yang nak shoot dia dengan saya adalah dua entiti yang berbeza. Dia keliru tentang itu. Itu sahaja. Seki4n jangan marah-marah lagi,” tulisnya lagi.

Hasil tinjauan kami, akaun Twitter wartawan itu dibanjiri komen netizen yang tidak berpuas hati dengan tindakan beliau.
Apa-apa pun semoga perkara ini dapat diselesaikan dengan cara baik dan elakkan dari pergaduhan.

Reply

facebook KLIK PANGKAH 2 KALI UNTUK TUTUP Button Close