4 comments

KOLEKSI GAMBAR ANIMASI PUTERI LIMAU

KOLEKSI GAMBAR ANIMASI PUTERI LIMAU.jpg

KOLEKSI GAMBAR ANIMASI PUTERI LIMAU

Koleksi Gambar Animasi Puteri Limau ;

Les’Copaque Production telah menghasilkan satu lagi animasi barunya. Sebuah karya jiwa berjudul “Puteri”. Jika anda terlalu kenal dan gemari dengan animasi Upin Ipin dan Pada Zaman Dahulu, mungkin selepas ini animasi Puteri ini juga akan anda kenali dan rasai yang sama.

Maka, tidak hairanlah, jika ia akan mencetus fenomena dengan jumlah penonton dan peminat yang ramai setaraf dengan animasi terbitan Les’Copaque sebelum ini. Ini kerana, setiap produksi animasi oleh Syarikat Les’ Copaque, benar-benar mampu memikat setiap penontonnya. Animasinya yang cukup memberikan kepuasan dan sesuai untuk ditonton seisi keluarga.

Belum sahaja disiarkan, fanpage animasi puteri di laman sosial facebook, setakat ini sudah mencecah 60.000 peminat. Hebat bukan?

Majlis pelancarannya sudah pun dibuat pada 11 Oktober lalu yang diadakan di Sri Pentas Media Prima. Ia dirasmikan oleh pemilik Les’Copaque, Haji Burhaddin dan pengurusan TV3, Sherina Mohamed Nordin.

Baiklah menceritakan mengenai siri animasi Puteri ini, mengisahkan kehidupan lima orang puteri di Kerajaan Limau. Setiap daripada mereka memiliki kuasa sakti dan boleh bergabung kuasa bagi melindungi keamanan dan kesejahteraan kerajaan limau dari segala ancaman musuh.

Jika dilihat pada teaser animasi ini, memang cukup mempersona serta mendamaikan. Dengan iringan lagu merdu yang dinyanyikan oleh Adreena benar-benar membawa jiwa kita ke dunia fantasi.

Kami pasti, anda semua sudah melihat sedikit sudutan animasi puteri ini, di youtube mahupun kaca tv. Animasi Puteri akan mula disiarkan pada 20 November 2014 di saluran TV3 pada jam 9 malam.
Di sini, kami mahu kongikan koleksi gambar animasi Puteri Limau kepada anda yang meminati animasi ini. Anda boleh lihat gambar-gambar yang paparan dibawah;
Animasi Puteri Limau
Untuk informasi anda, pembikinan animasi puteri ini memakan masa hampir 2 tahun.

 

1 – PUTERI MANIS
Menceritakan mengenai Puteri Limau Manis ini, dia adalah seorang gadis berusia 18 tahun yang mempunyai rupa paras yang paling cantik. Merupakan anak sulung dan pemimpin antara 5 beradik diraja itu. Ketua untuk berperang (paling bersemangat). Paling optimistic dalam apa jua perkara dan keadaan. Dipaksa berkahwin untuk mewarisi takhta kerajaan limau. Berkata-kata manis, dan mampu menawan hati sesiapa yang mendengarnya. Mampu berkomusikasi dengan bintang dan memiliki kuasa sakti dengan selendangnya.

 

Puteri Limau Manis
Puteri Limau Manis
Puteri Limau Manis
Puteri Limau Manis

2 – ┬áPUTERI KASTURI

Puteri Limau Kasturi… berumur 17 tahun, lebih muda setahun dari puteri manis. Perwatakan agak kasar dan memiliki ciri-ciri pahlawan. Paling hebat dan pantas dalam pertarungan. Memiliki sikap tidak suka dengan “status atau etika puteri” dan lebih gemar menghabiskan masanya dengan berlatih berlawan. Memiliki kuasa sakti pada pedang.

Puteri Limau Kasturi
Puteri Limau Kasturi
Puteri Limau Kasturi
Puteri limau kasturi
Puteri Limau kasturi
3 – PUTERI BALI

Puteri Bali,seorang yang periang, baik hati dan mempunyai sifat penyayang. Suka memasak dan memiliki kuasa sakti pada kipas anginnya.

Puteri limau Bali
Puteri Bali
Puteri Limau Bali
Puteri Bali
Puteri limau bali
Puteri Limau Bali
Puteri bali
Puteri Bali
Puteri limau bali

4 – PUTERI PURUT

Puteri Limau Purut, seorang yang pemalu dan suka menyendiri. Memiliki kuasa saktinya pada penyepit rambut.

Puteri limau purut
Puteri Limau Purut
Puteri limau purut
Puteri purut
Puteri purut

5 – PUTERI NIPIS

Puteri Nipis, anak bongsu daripada 5 beradik. Perwatakan nakal dan sering menghabiskan masanya bermain bersama kucing peliharaannya bernama Jebat. Memiliki kuasa sakti pada reben tariannya.

Puteri limau Nipis
Puteri limau nipis
Puteri limau nipis
Puteri limau nipis
Puteri limau nipis
Animasi Puteri Limau
Animasi- puteri
animasi les’ copaque Puteri
Puteri
Puteri limau
Puteri limau

Rajin, betul anda scroll ke bawah… terima sebab tengok semua gambar-gambar animasi puteri ini. Jenuh juga kami cari gambar-gambar ini. Harapnya anda semua sukalah ya,,

Dan kalau dah suka jangan lupa untuk klik butang LIKE dibawah. Kalau boleh siap SHARE lagi entri ini di facebook anda.

Infokini.my

4 Comments

Reply