no comments

Ketua Polis PJ Masuk Tadika

Umum mengetahui kerjaya seorang polis selalunya sibuk dengan tugasan mereka. Mana tidaknya, boleh dikatakan setiap hari di Malaysia ini ada kes jen@yah berlaku. Oleh itu kesibukan kerja oleh seorang pegawai atau anggota polis sudah menjadi lumrah bagi mereka.

Namun, dengan kesibukan tugas hakiki tidak menghalang Ketua Polis Daerah Petaling Jaya, Asisten Komisioner Nik Ezanee Mohd Faisal untuk melawat kawasan di bawah pentadbirannya.

ketua polis pj masuk tadika

Baru-baru beliau telah meluangkan masa melihat sendiri suasana Tabika Kemas Siti Syuhadah yang terletak di dalam kawasan Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Petaling Jaya.

Tuan Nik Ezanee kelihatan begitu seronok kerana dapat bertemu serta beramah mesra dengan tujuh murid tadika  tersebut.

Dengan kehadiran beliau ke tadika berkenaan juga sekaligus dapat mengubah persepsi kanak-kanak yang sering ‘ditakutkan’ mengenai pihak p0lis sekiranya mereka bertindak nakal.ketua polis pj

Pada waktu kecil dulu pun, saya sering dim0m0kkan dengan perkara sama hingga saya takut melihat angg0ta dan pegawai p0lis, katanya.

“Deng4n ad4nya aktiviti sebegini, kanak-kanak itu boleh melihat kami(pihak p0lis) yang memakai pakaian seragam dalam keadaan lebih mesra melalui aktiviti bercerita,” katanya.

Kehadiran tersebut adalah bertujuan untuk memastikan pr0sedur 0perasi st4ndard (SOP) ditetapkan pihak berkuasa dipatuhi semua pihak.

Menurutnya, beliau juga sudah mengarahkan Pegawai Perhubungan Sek0lah (PPS) terdiri daripada pegawai p0lis melakukan pemantauan di semua sek0lah yang mula dibuka semalam.

Reply