no comments

Kenangan Silam 7 Tahun Lalu Menjadi Punca SPRM Tangkap PDRM?

Kenangan Silam 7 Tahun Lalu Menjadi Punca SPRM Tangkap PDRM?

Baru-baru ini viral beberapa keping gambar polis yang ditangkap oleh beberapa orang yang berpakaian biasa. Ada yang berkata yang menangkap polis itu adalah anggota SPRM kerana rasuah.

Di sebalik penangkapan anggota PDRM itu banyak menimbulkan spekulasi apabila gambar dua anggota polis digari oleh individu yang hanya berpakaian awam, tidak berpakaian lengkap seperti anggota SPRM.

Satu lagi sumber dari tehpanas.com mendedahkan bahawa penangkapan polis itu adalah disebabkan oleh “membalas dendam kepada polis”. Tapi betulkah cerita ini?

Ikuti artikel penuh ini dari tehpanas.com:

Menurut sumber yang kami perolehi, salah seorang daripada anggota Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) itu ada mempunyai ‘kenangan silam’ dengan Polis Diraja Malaysia (PDRM).

Anggota SPRM iaitu Mohd Edzwan Bin Mohd Jadi salah seorang daripada anggota SPRM yang bertanggungjawab menangkap dua anggota PDRM didakwa seolah-olah membalas dendam lama terhadap PDRM yang pernah menangkapnya 7 tahun yang lepas. (lihat gambar laporan polis di bawah)

Mohd Ezwan telah ditangkap oleh pasukan polis bahagian Narkotik Bukit Aman di salah sebuah pusat hiburan di Klang Lama, Kuala Lumpur bersama 72 orang yang didapati positif mengandungi dadah apabila saringan awal air kencing dijalankan ke atas mereka.

Masa tu Mohd Edzwan seorang pelatih kursus dalam SPRM dan belum lagi menjadi seorang anggota SPRM. Hebat juga, dalam menjalani kursus pun boleh keluar pergi pub dan hisap dadah ye…

Bukan itu sahaja, Mohd Edzwan juga mempunyai 4 kesalahan lampau bekenaan dengan lalulintas sekitar Putrajaya dan ibu negara. Catcha!

Reply