no comments

“Kalau nampak benda dalam hutan, cepat-cepatlah report Polis & please jangan sentuh atau gerakkan”. Ini Sebabnya…

Jika anda memasuki hutan terdapat beberapa perkara yang perlu diambil kira. Yang paling penting adalah berhati-hati kerana di dalam hutan banyak benda-benda yang tidak diingini bakal berlaku.

Perkara yang paling menakutkan atau berbahaya kepada nyawa kita sendiri adalah sesuatu yang paling utama dan diambilkira. Selain memakai pakaian yang sesuai serta membawa peralatan yang membantu kita meredah hutan.

Seorang lelaki di Twitter berkogsikan satu perkara pelik dan mungkin ramai yang tidak tahu. Beliau berkongsi gambar mengenai objek berbentuk bulat yang dilarang sama-sekali untuk disentuh jika terjumpa di dalam hutan. Malah, anda juga perlu membuat laporan polis segera sekiranya objek ini dijumpai di hutan.

Freyr menjelaskan bahawa objek itu sebenarnya adalah b0m babi. Ia digunakan oleh pemburu haram untuk menarik haiwan liar sebagai umpan makanan.

B0m itu akan mɛletup dan membunuh haiwan berkenaan dan kaedah h4ram ini sering digunakan untuk mɛmburu babi hutan.

Kalau gigit atau terpijak kuat akan mɛletup

Target dia babi liar

Jadi, jika anda sudah membaca mengenai benda ini seharusnya berhati-hati jika memasuki hutan selepas ini. Anda juga dinasihatkan untuk berkongsi artikel ini kepada semua rakan-rakan dan ahli keluarga terutamanya mereka yang selalu memasuki hutan.

Semoga artikel ini memberikan manfaat untuk kita semua. Supaya kita dapat mengelakkan benda bah@ya berlaku kepada diri kita ketika di dalam hutan.

Reply