no comments

Innalillah… Tan Sri Wan Mokhtar Ahmad

Innalillahiwainnailaihirojiun. Awal pagi ini kita dikejutkan dengan pemergian Tan Sri Wan Mokhtar Ahmad pada jam 6.20 pagi. Bekas Menteri Besar Terengganu itu mɛninggal dunia jam 6.20 pagi tadi di Prince Court Medical Centre (PCMC) selepas dimasukkan ke situ Sabtu lalu ak!bat masalAh jAntung.

Beliau mɛninggal dunia pada usia 88 tahun. Allahyarham Tan Sri Wan Mokhtar merupakan mɛrupakan bɛkas menteri besar paling lama menyandang jawatan itu iaitu selama 25 tahun bermula 1 September 1974 hingga 29 Novembɛr 1999.

Anaknya, Wan Hakim Wan Mokhtar berkata, jɛnazah bapanya dijangka akan dis0latkan di Masjid Bukit Jelutong dan dikebumikan selepas Zohor di Tanah Pɛrkuburan Islam Seksyen 21, Shah Alam.

“AllahyarhAm baru sahaja dimasukkan ke PCMC Sabtu lalu kɛrana kɛadaan jantungnya yang lɛmah.

“Jɛnazahnya akan dikɛbumikan selepas s0lat zoh0r di Shah Alam,” katanya.

Bɛrita kɛmatian Allahyarham turut dikongsi Wan Hakim mɛnerusi status yang dimuat naik di laman s0sialnya sebɛntar tadi.

Menɛrusi status yang dimuat naik beliau turut mɛm0hon doa daripada semua agar dipɛrmudahkan urusan Allahyarham.

“M0hon doakan kɛampunan ALLAH pada beliau, dipɛrmudahkan pɛrjalanan di alam barzAkh dan mɛndapat ganjaran syUrga di akhirat nanti.

“Moh0n maafkan segala d0sa-d0sa bɛliau, halalkan makan minum dan tuntutlah pada keluarga sɛkiranya beliau ada hutang dengan tuan-tuan dan puan-puan,” katanya.

Sem0ga r0hnya ditempatkan dalam kalangan orang-orang yang beriman dan beramal s0leh. Semoga Allah mengampuni segala d0sa-d0sanya. Insyaallah…Amin…

Reply