3 comments

INILAH CERITA SEBENAR…!!! KENAPA SECURITY GUARD TAMPAR AHSO…!!!

INILAH CERITA SEBENAR...!!! KENAPA SECURITY GUARD TAMPAR AHSO...!!!.png

INILAH CERITA SEBENAR…!!! KENAPA SECURITY GUARD TAMPAR AHSO…!!!

Sebuah video berdurasi 3 minit 2 saat telah VIRAL di laman sosial Facebook hari ini. Video yang menunjukkan seorang pengawal keselamatan wanita india bertindak menampar seorang wanita cina berbaju pink itu, mula mendapat perhatian ramai.

Dari video yang dirakam dan tersebar itu, ramai yang beranggapan kejadian itu adalah salah pengawal keselamatan berkenaan, kerana bertindak biadap dengan menampar wanita cina itu.

Namun sebaliknya, kejadian itu berpunca dari wanita Cina itu yang telah meletakkan keretanya di tempat yang dilarang. Pengawal Keselamatan itu menegur kesalahannya itu lalu menyebabkan wanita itu berang dan mula bertikam lidah dengannya.

Wanita wanita itu bersama seorang lelaki mula menyerang pengawal keselamatan itu dengan meninggikan suaranya yang jelas sekali memandang rendah dengan pekerja wanita berbangsa India berkenaan. Ahso itu kemudiannya bertindak biadab menghamburkan kata-kata yang tidak sepatutnya.

Hilang sabar dengan tindakan biadab wanitu cina terbabit, pengawal keselamatan itu terus menamparnya. Menyebabkan pergaduhan itu menjadi semakin serius. Namun keadaan itu berjaya dikawal oleh beberapa orang lelaki yang kebetulan berada menyaksikan pertelagahan mereka.

 

Viral kan.~Drama berbuka.One Rude chinese Aunty, Indian Security Guard and parking space.Waktu tengah berbuka tadi, tiba-tiba satu kereta ni, Park dekat space yang ada cone. Dia alih kan cone dengan bising(campak or tolak yang ganas dan menarik perhatian) then, dia Park, and langgar cone tadi.(dah alih pun langgar pulak lagi) So, The Security guard pun, macam biasa la, pergi kat dia, and cakap something…then tiba-tiba Aunty Cina tu menjerit-jerit. Dia cakap dia punya privilage untuk Park la..then dia cakap stupid indian la..dia cakap bad words and racist words la to The indian lady..and Then chinese lady(lady ke, Kalau maki-maki?) cakap “do not put your Finger on my face. Padahal that chinese ‘lady’ yang start Pointing fingers and start shouting first. Lepas tu, ada adegan tolak menolak..then The indian lady walked away, to The lift. Later The episode continues.. Sebab chinese lady tu, nak naik lift..so, bertembung lagi la kan..Sambung gaduh lagi. Siap tampar-tampar. Yang dalam video ni, boleh nampak The guard tu tampar The chinese lady. Kalau perasan, yang chinese tu, nak tampar yang indian tu, tapi, kena kat rambut je..memang puas hati Kalau dapat tampar makcik Cina tu..sebab kurang ajar sangat..-Kalau cakap elok2..in a polite way, maybe tak jadi camni.-perlu ke jadi racist?? We are malaysian..kemon laa…-Kalau kaya harta tapi miskin budi bahasa, memang mengundang pelempang.-lokasi, Pearl Avenue, Kajang
Posted by Mira Aslan Selcouth on Monday, June 22, 2015

Bagaimanapun, tampil seorang individu, Mira Aslan Selcouth, yang berada di tempat kejadian mendedahkan apa sebenarnya yang berlaku.

BACA PENJELASAN SAKSI DI BAWAH:

Waktu tengah berbuka tadi, tiba-tiba ada satu kereta ini, park dekat space yang ada cone. Dia alihkan cone dengan bising (campak or tolak dengan ganas sehingga menarik perhatian) then, dia park dan langgar cone tadi. (Dah alih pun langgar lagi).

So, the security guard pun seperti biasa datang pada wanita itu dan berkata sesuatu. Tiba-tiba aunty Cina itu menjerit-jerit. Dia cakap dia punya privilage untuk parklah. Then dia cakap ‘Stupid Indian’ la. Dia hambur kata-kata kesat dan rasis terhadap pengawal keselamatan berbangsa India itu.

Then aunty tu pun cakap,

“Do not put your finger on my face!

Padahal dia yang mula menunding jari dan menjerit pada awalnya kejadian itu. Selepas itu, berlakulah adegan tolak menolak. Kemudian pengawal keselamatan terbabit berlalu pergi ke pos kawalannya.

Tidak terhenti di situ, aunty Cina tadi nak naik lift yang berada di hadapan pos kawalan pengawal keselamatan itu tadi. Maka bertembunglah mereka berdua dan peperangan mulut juga tercetus kembali. Siap bertampar-tampar. Yang dalam video ini, jelas kelihatan pengawal keselamatan yang tampar aunty Cina tu.

Ini kereta Perodua Alza yang dikatakan milik aunty Cina berkenaan.


Kalau perasan, aunty Cina itu juga bertindak menampar pengawal keselamatan itu tetapi terkena pada rambut sahaja. Memang puas hati kalau dapat tampar aunty Cina tu sebab dia kurang hajar sangat.

Kalau cakap elok-elok, dengan cara yang sopan, mungkin tidak akan terjadi seperti ini. Perlu ke jadi rasis? Kita rakyat Malaysia, hidup dalam pelbagai bangsa. Kalau kaya harta tetapi miskin budi bahasa, memang mengundang pelempang.

3 Comments

Reply

facebook KLIK PANGKAH 2 KALI UNTUK TUTUP Button Close