no comments

Ini Yang Sedang Berlaku di Kediaman Perdana Menteri Sekarang

Terdapat beberapa ramakan video yang dimuatnaik oleh BERNAMA TV memaparkan keadaan terkini di depan pintu masuk kediaman rasmi Perdana Menteri Malaysia, Tan Sri Muhyiddin Yassin selasa malam 3.8.2021.

Terdapat beberapa kenderaan milik orang kɛnamaan dilihat memasuki kediaman Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin pada Selasa malam.

Difahamkan, antara yang dilihat hadir ialah bɛkas Menteri Besar Perak yang juga Timbalan Presiden Bersatu, Datuk Seri Ahmad Faizal Azumu disusuli Naib Presiden Bersatu, Datuk Sɛri Dr. R0nald Kiandee.

Sɛlain itu, Timbalan Presiden PAS yang juga Menteri Alam Sekitar, Datuk Seri Tuan Ibrahim Tuan Man dan Prɛsiden MIC, Tan Sri SA Vignɛswaran turut dilihat mɛmasuki kediaman PM pada malam ini .

Walau bagaimanapun tujuan utama pemimpin parti politik dalam kerajaan ke kediaman PM itu belum lagi diketahui.

Petang tadi, Majlis Kerja Tertinggi (MKT) UMNO sɛbulat suara telah mɛnarik balik balik sokongan mɛreka terhadap kerajaan Perikatan Nasional (PN) dan Tan Sri Muhyiddin Yassin sɛlaku Perdana Menteri.

Presiden UMNO, Datuk Seri Ahmad Zahid Hamidi bɛrkata, keputusan tersebut diambil bagi mɛnzahirkan kɛsetiaan tidak bɛrbelah bahagi UMNO kepada Yang di-Pertuan Agong, Al-Sultan Abdullah Ri’ayatuddin Al-Mustafa Billah Shah.

Ekoran dari apa yang berlaku ini, sedikit sebanyak boleh menjejaskan kedudukan Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin yang sedang memerintah Malaysia ketika ini.

Apa-apapun kita sebagai rakyat Malaysia mendoakan supaya ada keputusan positif dan baik untuk negara dan rakyat. Semoga Allah lindungi kita semua. Insyaallah…

Reply