no comments

HOMESTAY TELUK INTAN DARUL ISLAM 513 BERPUAKA..! TOLONG JANGAN SEWA…!!!

homestay-513-taman-seri-setia-teluk-intan-berhantu.jpg

HOMESTAY TELUK INTAN DARUL ISLAM 513 BERPUAKA..! TOLONG JANGAN SEWA…!!!

Daripada Facebook T.J Iskandar Abd Aziz

What a bad experiences!
The whole family went to Teluk Intan last Friday/Saturday to attend a wedding ceremony.
As usual, kami akan cari homestay. Sewa this one homestay for RM250 for one nite.
Bila google info Homestay 513 nie, semua pics + info provided memang worth the money paid and can accomodate our 3 families.

Homestay 513
No 513 Jalan Jati
Taman Seri Setia
36000, Teluk Intan
Perak.

Dalam FB pula,
Nama Page : Homestay Teluk Intan Darul Islam.

Tapi bila dah sampai di homestay 513 nie, nie yang kitaorang dapat :

1. Homestay kotor dan berabuk macam dah lama tak ada manusia duduk.
2. Television flatscreen + astro .tak ada seperti dlm gambar….cuma tinggal wayar jer.
3. Patut semua bilik beraircon..tapi hanya satu bilik jer ada..satu lagi aircon rosak dah lama…dan satu bilik lagi pula..memang dah lama tak ada aircon.
4. Bilik last and bahagian dapur menyeramkan…masuk jer bilik…memang bulu roma meremang…
5. Since malam tu agak menyeramkan…end up semua bawak tilam dan tidur berjemaah ramai-ramai di ruang tamu. Ada entiti duk merayau dlm rumah jam 3-4 pagi..hehehhehe
6. Tandas pun gelap dan dinding kotor.
7. Rumput panjang dan semak tak dipotong.

Pendek kata, semua yang diiiklankan di dalam web atau facebook, semua gambar dua tiga tahun lalu…waktu homestay tu tgh cun agaknya. Bila call tanya owner…dia kata semua aircon dan tv dia kena curi oleh penyewa yang last. Kalau yer pun…bagi tahu la kami awal, terus terang…kesian budak2 nak tengok tv…tak dapat…dok tgk dinding kosong jer

Duit RM250, tuan rumah, seorang bekas guru wanita, minta kami bayar penuh. so..nak buat camna..dah bayar..duduk jerlah kan.
So..sesiapa yang nak gi Teluk Intan Perak, tolong jangan sewa homestay 513 puaka nie. Tuan rumah memang aware rumah dia teruk…dia bagi tahu aircon dan tv semua tak ada waktu pagi kami nak masuk tu….pandai tak permainan dia? Konon guna nama Homestay 513 Darul Islam..tapi penipu kuat….please jgn guna nama “ISLAM”…buat malu jer

So..kepada peniaga homestay semua, tolonglah jangan menipu pelanggan anda….aku doakan tak selamatlah kau pakai duit aku tu. Dasar penipu. Tak tahu berapa ramai yang dah terkena.
Homestay 513 Taman Seri Setia Teluk Intan
Homestay 513 Taman Seri Setia Teluk Intan
Tak perlu risau jika menginap di Homestay 513 Taman Seri Setia Teluk Intan kerana ruang tamunya sangat luas.

Reply

facebook KLIK PANGKAH 2 KALI UNTUK TUTUP Button Close