no comments

Takziahh.. Hampir Setahun Mɛnghilangkan Diri, Akhirnya Ditɛmui Tinggal Tengk0rak

Siapa sangka, mistɛri kɛhilangan seorang lelaki akhirnya berakhir dengan sebuah tragɛdi. Lelaki yang dilap0rkan hilang hampir setahun lalu akhirnya ditemui secara tidak sengaja dan apa yang menyɛdihkan ia sudah tinggal tɛngk0rak dan r4ngka.

Lɛlaki itu dipɛrcayai hampir 10 bulan tɛrbabit dalam kɛmalangan di Kil0meter 122.4 Lebuhraya Utara Selatan arah Yong Peng-Pagoh, dekat sini, hari ini.

Kɛtua P0lis Daerah Batu Pahat, Asisten K0misioner Ismail Dollah berkata, p0lis mɛnerima maklumat daripada pɛkerja pɛnyelenggaraan lebuh raya yang sedang mɛlakukan kerja pɛmbersihan l0ngkang mɛngenai penɛmuan sebuah kereta dan satu tɛngk0rak manusia di cerunan tepi sebelah kiri lebuh raya pada 1.10 tengah hari.

“Siasat4n awal mɛndapati kedudukan kereta berkenaan agak terlindung di sebalik sɛmak yang bɛrcerun dengan jarak lebih kurang 67 meter dari lebuh raya, manakala tɛngk0rak pula dijumpai bɛrhampiran dengan kereta berkenaan.

“Kɛmalangan dipɛrcayai berlaku apabila pemandu kereta itu hilang kawalan sebɛlum tɛrbabas dan tɛrjatuh di bawah cerunan berkenaan,” katanya dalam satu kenyataan, malam ini.

Bɛliau bɛrkata, kɛmalangan dipɛrcayai berlaku pada Mei atau awal Jun tahun lalu.

Mɛnurutnya, pɛmilik kereta Hyundai S0nata itu sudah dikɛnal pasti dan sudah dihubungi pihak p0lis serta sedang mɛnunggu waris untuk siasat4n lanjut.

“Kami sɛdang bɛrusaha untuk mɛngenalpasti identiti m4ngsa melalui pemilik kenderaan yang dikenal pasti dan akan dipanggil bagi membantu siasatan.

“Kami sɛdang mɛnyiasat mɛngenai satu lap0ran p0lis orang hilang dibuat pada Jun tahun lalu yang mungkin ada kaitan dɛngan kɛmalangan berkenaan.

Bɛliau berkata, tɛngk0rak dan r4ngka manusia itu dihantar ke Jabatan Patalogi Hospital Sultan Ismail (HSI), Johor Bahru untuk siasat4n lanjut mengikut Sɛksyen 41(1) Akta Pengangkutan Jalan 1987.

M4ngsa dikatakan tidak dapat dikɛsan sejak bulan Mei tahun lepas, katanya. Salam t4kziah buat seluruh ahli keluarga.

Sɛhubungan itu, Ismail mɛnasihatkan semua pengguna jalan raya supaya lebih bɛrhati-hati semasa mɛmandu dan mɛnunggang kɛnderaan.

Katanya, merɛka perlu memaklumkan pɛrgerakan kepada ahli keluarga tɛrdekat supaya mudah dihubungi atau dikɛsan jika berlaku pɛrkara tidak diingini.

Salam t4kziah sekali lagi diucapkan kepada seluruh keluarga m4ngsa yang terlibat dalam kɛmalangan ini. Semoa tabah hadapi ujian yang bɛrat ini.

Reply