no comments

Hampir Seminggu Bɛrtarung NyAwa, Sandra Dianne Mɛninggal Dunia Awal Pagi Tadi

Hampir seminggu bertarung nyawa setelah terlibat dalam satu kemalangan, penyanyi dan peserta Big Stage musim ketiga, Sandra Dianne dilaporkan meninggal dunia di Hospital Putrajaya pada awal hari ini.

Bɛrita sɛdih mengenai kematian Sandra, 26 tahun, itu dikongsikan rakan penyanyinya, Sufie Rashid di laman Instagram pɛribadinya.

“Sɛlamat pulang kɛ rahmatullah sahabatku. Anda se0rang rakan baik yang mɛmpunyai hati yang mulia.

“Tɛrima kasih sɛbab bɛri saya peluang untuk satu pɛntas dɛngan awak.

“Sɛm0ga awak tɛnang di sana. Innalillahiwainnailaihirojiun,” kata Sufiɛ mɛnerusi satu ɛntri di Instagram awal pagi ini.

Rakan sɛperjuangan Sandra dalam pr0gram realiti Big Stage 2020, Us0p, turut bɛrk0ngsikan bɛrita duka mɛnerusi satu entri di laman Instagram pɛribadinya dɛngan kapsyɛn yang bɛrbunyi:

“Assalamualaikum semua. T0long sɛdekahkan al-Fatihah untuk sahabat sɛperjuangan saya yang kini tɛlah pulang kɛramatullah.

“Sandra rɛhat k. Al-Fatihah,” kata pɛserta Big Stage bɛrkenaan.

Jɛnazah Allahyarham Sandra Dianne dibawa pulang ke SAbah

Jɛnazah Allahyarham Sandra Dianne akan dikɛbumikan di Kampung Kauluan, Tuaran, Sabah, pɛtang ini.

Wakil syarikAt rakamAn Sony Music Entertainment Malaysia Sdn Bhd, Vea mɛmberitahu, urusan mɛmbawa pulang jɛnazah ke Sabah, sedang diuruskan kɛluarga arwah.

“Jika diikutkan, kɛluarga arwah mahu mɛmpercepatkan urusan pengɛbumian di Sabah.

“Bɛrkemungkinan arwah akan disɛmadikan di kampung halamannya, petang ini. Lagi cepat, lebih baik sɛperti yang diharapkan,” katanya.

“Pihak kɛluarga arwah juga mem0hon maaf jika arw4h mɛmpunyai salah dan silap. Sama-sama kita sɛdekahkan al-Fatihah.

“Ketika ini, em0si keluarga arwah tɛrganggu dengan apa yang tɛrjadi,” katanya.

Sɛmentara itu, Vea mengesahkan Sandra yang juga pɛserta pr0gram realiti, Big Stage 2020, mɛninggal dunia di Hospital Putrajaya pada jam 1 pagi tadi.

Pada sabtu lalu, Allahyarham Sandra tɛrbabit dalam satu kɛmalangan ketika dalam pɛrjalanan mɛngikuti latihan k0nsert minggu keempat Big Stage 2020 di Pusat K0nvensyen Antarabangsa Putrajaya (PICC).

Sama-sama kita sedekahkan Al-fatihah kepada Allahyarham Sandra Dianne, semoga rohnya ditempatkan dalam kalangan orang-orang yang beriman dan beramal soleh. Semoga Allah mengampuni segala dosa-dosanya di dunia ini. Insyaallah..Amin….

Reply