no comments

Gara-Gara Pukul Pemandu Cina Biadap, 4 Jemaah Ditahan Polis

Gara-gara Pukul Pemandu Cina Biadap, 4 Jemaah Ditahan Polis

Berikutan kes memukul seorang pemandu lelaki cina yang dikatakan membunyikan hon ketika jemaah sedang solat Jumaat semalam, Polis telah menahan empat jemaah bagi membantu siasatan.

Empat lelaki berusia antara 21, 36, 45 dan 55 tahun berasal dari Johor dan Sarawak itu ditahan sepasukan pegawai dan anggota dari Bahagian Siasatan Jenayah (D7) Ibu Pejabat Polis Daerah Johor Bahru Selatan, awal pagi tadi.

Ketua Jabatan Siasatan Jenayah Johor, Datuk Kamarul Zaman Mamat, berkata semua lelaki terbabit ditahan di hadapan surau Austin Perdana, kira-kira jam 1 pagi.

“Awal pagi tadi, polis menahan empat lelaki mengikut Seksyen 147 Kanun Keseksaan kerana merusuh bagi membantu siasatan.

“Pada masa sama, polis turut mengingatkan orang ramai supaya tidak mengeluarkan apa-apa komen yang boleh mendatangkan kemudaratan dan akan mengambil tindakan tegas terhadap mereka yang masih degil dengan menyemarakkan api kemarahan,” katanya dalam kenyataan, hari ini.

Semalam, berdasarkan laporan yang dibuat, lelaki itu memaklumkan ketika berada di hadapan surau terbabit, kira-kira jam 1.30 tengah hari, dia mendapati sebuah kereta menghalang laluannya menyebabkannya membunyikan hon.

Seorang lelaki keluar dari surau itu dan kemudian mengalihkan kenderaan. Pengadu membunyikan hon semula dan tiba-tiba sekumpulan lelaki datang dan terus memukulnya dengan tangan dan topi keledar sehingga menyebabkan keretanya turut rosak.

Pemandu lelaki berusia 28 tahun itu,yang bekerja sebagai jurutera, cedera di kepala dan badan.

Ahli Jawatankuasa Surau Austin Perdana turut membuat laporan polis.

BACA JUGA – Cerita Sebenar Mengapa Jemmah Surau Pukul Lelaki Cina

BHarian Online

 

Reply