no comments

Remaja 14 Tahun Menipu 1 Malaysia… DR MAZA Perli Najib

Dr Maza & Najib.jpg

Remaja 14 Tahun Menipu 1 Malaysia… DR MAZA Perli Najib

Mufti Perlis, Datuk Dr Asri Zainul Abidin (Dr MAZA) dilihat seperti memerli Najib bersama pemimpin-pemimpin yang lain. Dr MAZA menimbulkan persoalan berhubung kisah viral penipuan remaja Nur Amirah Atirah, 14, yang mendakwa dirinya diculik baru-baru ini.

Dr MAZA mempersoalkan bagaimana seorang anak gadis semuda itu boleh menipu dengan mudah sehingga mengemparkan negara buat seketika.

“Seorang remaja 14 tahun dilaporkan telah berbohong bahawa dia telah diculik padahal itu perancangannya dengan teman lelakinya. Dia dikatakan hanya ingin mengelirukan ibu bapanya. Rakaman suara dia diculik telah menjadi viral dan menarik simpati ramai pihak. Perasaan takut, bimbang dan simpati mengiringi cerita tipu itu.

“Teknik berbohong dan menipu untuk mengelirukan pihak lain nampaknya telah dikuasai oleh rakyat semuda itu. Siapakah yang mengajar teknik pembohongan dan penipuan sebegini,” katanya menerusi posting terbaharu di Facebooknya hari ini.

DR MAZA.png

Beliau berkata demikian bagi mengulas kes Nur Amirah yang didakwa diculik baru-baru ini dan kisah ini menjadi viral di media sosial.

Sikap Perdana Menteri Najib yang selalu berbohong kepada rakyat telah menjadi ikutan generasi muda hari ini.

Hari ini, Ketua Polis Negara, Tan Sri Khalid Abu Bakar menerusi laman mikro Twitter miliknya berharap, orang ramai tidak membuat sebarang spekulasi sebelum kenyataan rasmi dikeluarkan oleh pihak polis.

Sebelum ini, Polis Selangor menubuhkan satu pasukan khas untuk menjejak Nur Amirah yang didakwa dilarikan suspek menaiki van putih.

Bagaimanapun, Nur Amirah dilapor ditemui selamat bersama teman lelakinya di Banting sekitar jam 10 malam tadi.

BACA [ARTIKEL BERKAITAN: Remaja 14 Tahun Reka Cerita Dirinya Diculik, Ditemui Bersama Teman Lelaki

 

Reply

facebook KLIK PANGKAH 2 KALI UNTUK TUTUP Button Close