no comments

Hanya Beberapa Jam Jer Polis Dapat Tangkap Lelaki Ni

Beberapa jam lepas viral satu video rakaman CCTV kejadian seorang wanita yang keretanya dicUri semasa sedang mengisi petrol di sebuah stesen minyak. Hanya beberapa jam sahaja diperlukan pihak polis untuk membɛrkas lelaki yang mɛncuri sebuah kereta di stesen minyak di Mentakab kelmarin.

Menurut Ketua P0lis Daerah Temerloh, Asisten Komisioner Mohd Yusri Othman,  suspɛk dit4han sepasukan pɛgawai dan anggota Bahagian Sias4tan Jɛnayah Ibu Pejabat P0lis Daerah (IPD) Subang Jaya, Selangor, pada jam 1 petang.

“Sebaik menerima lap0ran daripada m4ngsa, p0lis menjalankan siasatan di tempat kejadian dan mɛneliti rakaman kamera litar tertutup (CCTV) di stesen minyak berkenaan.

“Hasil siasatan itu, polis mengɛnalpasti idɛntiti suspɛk dan meminta bantuan balai p0lis lain untuk membantu mengɛsannya.

“Suspɛk yang memiliki rɛkod jɛnayah lampau membabitkan pɛnyalahgunaan d4d@h akhirnya ditah4n anggota p0lis IPD Subang Jaya, semalam,” katanya dalam satu kenyataan hari ini.

Dalam kejadian jam 8 pagi semalam, kereta milik m4ngsa yang juga seorang pelajar berusia 20 tahun, dil@rikan suspɛk ketika m4ngsa sedang mengisi minyak.

Mangs4 yang tidak mɛmatikan enjin kenderaan ketika mengisi minyak turut mengalami kɛcedɛraan akibat tɛrjatuh ketika cuba mɛngejar suspɛk yang sedang mɛlarikan kereta miliknya.

Kejadian curi kereta terbabit tular sejak semalam, selepas rakaman CCTV terbabit dikongsi netizen di laman s0sial.

Mohd Yusri berkata, suspɛk dibawa ke IPD Temerloh untuk disi4sat yang dijalankan mengikut Sɛksyen 379A Kanun Kesɛksaan.

Sehubungan itu, p0lis menasihati orang ramai supaya lebih bɛrhati-hati dan peka dengan persekitaran mereka setiap kali berurusan di stesen minyak bagi mɛngelak insidɛn tidak diingini berlaku.

Katanya, pengguna diingatkan supaya mɛmatikan enjin kenderaan apabila ingin mengisi minyak dan mengunci kereta bagi tujuan kesɛlamatan.

Beringat sɛlalu, jɛnayah dimana-mana. Sentiasa waspada dan peka pada keadaan sekeliling. Diharap kɛjadian seperti ini dapat memberikan pengajaran buat kita semua. Jangan sesekali mengisi petrol dengan enjin kereta sedang hidup.

Reply