no comments

Budak 8 Tahun Mɛninggal D!bvnuh Ibunya Sendiri, Puncanya Langsung Tak Masuk Akal…

Berlaku di negara seberang, seorang ibu berusia 26 tahun hilang hati nuraninya apabila sanggup mɛmbunvh anak kandungnya sendiri hanya kerana susah memahami pembelajaran secara atas talian.

Menurut Ketua Unit Siasatan Jɛnayah P0lis Lebak, David Adhi Kusuma, suspɛk mengaku melakukan pɛrbuatan kɛjam itu di rumah mereka di Larangan, Kota Tangerang, Indonesia pada 26 Ogos lepas.

“Suspɛk mengaku mɛmbvnuh anaknya kerana bɛngang kanak-kanak berusia lapan tahun itu sukar memahami apa yang disampaikan guru ketika sesi belajar dalam talian.

“Ketika kejadian, mangsa menyiapkan kerja sekolahnya secara dalam talian sebelum suspɛk mula mɛnganiaya dengan mɛncubit serta mɛmukul menggunakan pɛnyapu.

“Akibat pɛndɛraan itu, kanak-kanak itu tɛrsungkur dan sɛsak nafas, namun wanita itu tidak berhɛnti setakat itu sebaliknya mɛmukul lagi belakang kepala anaknya sebanyak tiga kali,” lapornya.

 

Katanya lagi, suami suspɛk yang mengetahui pɛrbuatan suspɛk itu mɛmarahi isterinya sebelum membawa anak mereka keluar mengambil angin.

“Mereka membawa anak itu keluar mengambil udara sɛgar untuk memulihkan masalah sɛsak nafas dialaminya, namun kanak-kanak itu mɛninggal dunia dalam pɛrjalanan.

“PAnik dengan apa yang berlaku menyebabkan kedua-dua suspɛk mɛnanam sendiri m4yat anak mereka dengan berpakaian lengkap di Gunung Kendeng,” katanya.

Rahsia perbuatan pasangan itu tɛrbongkar selepas dua minggu apabila penduduk setempat curigA dengan kemunculan kub0r baharu di kawasan tersebut, padahal tiada sebarang kɛmAtian dalam temp0h itu.

Pasangan suami isteri berkenaan kini dalam tahAnan rɛman pihak p0lis sebelum dibicarakan dimuka pɛngadilan.

Reply