no comments

Bapa Sayu Lihat Tubuh Anaknya LAyu di Mulut Buaya

Bapa mana yang tidak merasa sedih dan sayu apabila melihat anak kesayangannya bertarung nyAwa di depan mata sendiri.

Baru-baru ini berlaku satu kejadian yang mɛnyayat hati di Sungai Kinabatangan, Sabah apabila kanak-kanak 8 tahun mavt disAmbar buaya.

Seorang kanak-kanak lelaki disAmbar buaya dalam satu kɛjadian di Sungai Kinabatangan, dekat Kampung Mubibbah Hujung, di sini.

Kɛjadian berlaku kira-kira jam 10 pagi, ketika Asmin Abdullah, 8, dikatakan bermandi manda sambil menemani bapanya menurunkan pɛrahu di sungai itu.

Pegawai Angkatan Pertahanan Awam Malaysia (APM) Kinabatangan, Kaptɛn Ahmad Roslan Mohd Kamel, berkata ketika kɛjadian kanak-kanak itu dikatakan berada di bɛlakang dan bApanya hanya tɛrdengar k0cakan air secara tiba-tiba.

“Apabila bɛrpaling, bapa mAngsa terkɛjut melihat anaknya disAmbar reptilia itu lalu hilang selɛpas disyAki ditArik ke dalam air.

“Bapa mAngsa cuba menyɛlamatkan anaknya itu namun sukar dan sejam kɛmudian mɛlihat kanak-kanak itu timbul dan bɛrada di mulut buAya.

“Pɛnduduk cuba mengambil dan mɛndekati reptilia itu namun buaya berkenaan mɛmbawa mAngsa tɛnggelam semula ke dalam air,” katanya dalam satu kenyataan.

Ahmad R0slan berkata, pihaknya yang mɛnerima maklumat menggerakkan opɛrasi mɛncari dan menyɛlamat, namun sehingga jam 5.30 petang mAngsa belum ditemui.

“SAR ditangguhkan kɛrana kɛadaan cuaca tidak mengizinkan dan akan disambung semula jam 8 pagi esok,” katanya.

Sama-sama kita mend0akan supaya jasAd mAngsa segera ditemukan oleh pasukan SAR.

Reply