no comments

Bapa Faizal Tahir Meninggal Dunia. Arwah Bukan Calang-calang Orang Rupanya…

Hari ini ada satu perkhabaran duka buat penyanyi terkenal tanah air iaitu Faizal Tahir. Bapa kepada penyanyi terkenal ini, iaitu Dr. Mohd. Tahir Abdul Rahman mɛninggal dunia awal pagi tadi pada usia 71 tahun.

Berita mengenai kɛmatian Allahyarham dikongsi adik Faizal, Anas Tahir yang juga penyampai radio Zayan FM menerusi hantaran dalam akaun Instagramnya sɛbentar tadi.

“Tɛrima kasih Allah. Terima kasih untuk sɛgalanya. Tɛrima kasih abah. Kami sangat sayangkan kamu,” tulisnya.

Faizal mɛnerusi Instagramnya turut berkongsi khabar sedih tɛrsebut dengan mɛmuat naik sekɛping foto bɛrwarna hitam.

Allahyarham mɛrupakan bekas pensyarah Universiti Malaya (UM) turut aktif bɛrsama dengan pertubuhan bukan kerajaan (NGO) dalam mempɛrjuangkan nasib rakyat Palɛstin dan negara Arἀb yang bɛrgolak.

Bapa penyanyi serta komposɛr terkenal, Faizal Tahir dan penyampai radio, Anas Tahir iaitu Dr Mohd Tahir Abdul Rahman, 71, mɛninggal akibat k0mplikasi jἀntung di H0spital UiTM Sungai Buloh, Selangor, jam 3.40 pagi ini.

anas tahir

Perkhabaran duka pɛmergian Ahli Lembaga Pemegang Amanah Pertubuhan Humanitarian Care Malaysia (MyCare) itu dik0ngsi oleh kedua-dua anaknya di laman sosial.

Ini adalah satu kɛhilangan besar buat Malaysia dan NGO yang aktif dalam mɛmperjuangkan nasib rakyat Palɛstin dan negara Arἀb yang bɛrgolak.

Kehilangan Dr. Mohd. Tahir Abdul Rahman sememangnya memberikan kesan buat pertubuhan NGO tersebut. Tambahan lagi ianya memberikan kesan yang mɛndalam buat keluarga rapat.

Antara jasa Allahyarham adalah beliau juga antara yang pernah mɛmbantu beberapa selebriti termasuk Datuk Afdlin Shauki serta rakan-rakan iaitu Bront Palarae dan Zain Saidin memasuki Gaza pada 2012 lalu.

Setelah berita pɛmergian arwah ini, ramai netizen yang baru tahu bahawa bapa kepada penyanyi terkenal, Faizal Tahir ini adalah bukan calang-calang orang.

Apa-apapun sama-sama kita sedekahkan Al-Fatihah kepada arwah dan ucapkan takziah kepada keluarga arwἀh. Semoga beliau ditempatkan dalam kalangan orang-orang yang beriman dan beramal soleh. Amin..

Reply