10 comments

AWAS BUAT PENIAGA ONLINE!!! KKM BUAT ‘GILA BABII’ DI SEMUA PEJABAT POSLAJU

AWAS BUAT PENIAGA ONLINE!!! KKM BUAT 'GILA BABII' DI SEMUA PEJABAT POSLAJU.png

AWAS BUAT PENIAGA ONLINE!!! KKM BUAT ‘GILA BABII’ DI PEJABAT POSLAJU

Sekarang ini kecoh di kalangan peniaga online yang apabila pihak Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) membuat rampasan keatas bungkusan di pejabat pos laju. Dikatakan KKM membuat rampasan barangan kosmetik, produk penjagaan kulit dan pil yang tak berdaftar atau palsu. 

Jabatan Kastam telah mengeluarkan surat arahkan kepada pegawai kastam untuk membantu pegawai KKM selongkar barang.

KMM rampas barang online

Perbuatan KKM mengoyakkan bungkusan pos, mendapat kecaman dan kritikan mereka yang terlibat. Ia kerana tindakan itu turut menjejaskan peniaga yang menjual barangan tulen terutamanya yang menggunakan plastik prabayar pos laju. Ia adalah kerugian!

Seorang peniaga, yang dikenali sebagai Zakaria Ghazali tampil mendedahkan operasi ini. Dia juga turut menyatakan ketidakpuasan hati dan mengutuk tindakan KKM menganayai peniaga online:

” Kejam KKM.. rampas dan check barang kita masa buat pembayaran di kaunter pejabat poslaju..nie orang kata “melayu makan melayu”..
dan check, bungkusan yg rosak tu sapa nak ganti? hampa ka? tak kan pelanggan kami terima bungkusan dah rosak?
Awas sahabat2ku yg buat biness online produk kecantikan..KKM tengah buat gila di semua pejabat2 pos dan kurier.”
KMM rosakkan barang di poslaju
Luahnya lagi..
” Pihak berkuasa spt KKM,kastam atau apa2 pihak yg terlibat, tolongla jangan dikoyak plastik pos kami macam kertas.. cuba buat cara lebih berhemah.. kalau nak koyak juga, boleh… sediakan siap2 plastik pos kami, kami pun xmarah.. ( ini untuk produk yg benar disahkan KKM ) “

 

KMM rosakkan barang di poslaju


Hati-hati buat semua peniaga online. Kalau barang anda tak kena rampas, kemungkinan besar akan rosak.

Walaupun produk dah lulus KKM, dah bungkus cantik-cantik, tapi dikhuatiri tiruan. Tetap akan diperiksa habis-habisan. Sungguh kejam tak terkata! Mohon SEBARKAN !!!

KMM rosakkan barang di poslaju
KMM rosakkan barang di poslaju
KMM rosakkan barang di poslaju

Lebih malang lagi.. bukan sahaja owner produk yang terpaksa menanggung kerugian, malah dropship produk kecantikan juga tidak terlepas dari kezaliman KKM ini.

KKM bkin onar

10 Comments

Reply

facebook KLIK PANGKAH 2 KALI UNTUK TUTUP Button Close