no comments

Asri Janggut Dipanggil ke IPK Selangor Pula

Bagi sesiapa yang mengikuti kes video viral di Sungai Buloh tempoh hari pasti mengenali siapakah empunya nama Asri Janggut.

Ekoran video dari laman facebook H0t Burger Malaysia itu tular, pengasasnya Mohd Asri Hamid atau Asri Janggut telah dipanggil oleh pihak polis bagi membantu siasatan.

Jika sebelum ini Ibu Pejabat Polis, Bukit Aman memanggil Asri Janggut untuk memberikan keterangan, kali ini beliau sekali lagi akan dipanggil polis untuk dirakam keterangan di Ibu Pejabat Polis Kontinjen (IPK) Selangor, pada 22 September ini.

Asri berkata dia dipanggil pihak polis bagi membantu siasatAn kɛs kegiatan pɛrjudian di Bandar Baru Sungai Buloh, yang tular sebelum ini.

“IPK Sɛlang0r ada mɛnghubungi saya sebentar tadi. Saya diminta untuk hadir beri kɛterangan di pejabat Bahagian Siasatan Jɛnayah IPK Selang0r.

“Pɛrcakapan diambil mengenai kɛs mɛsin jUdi di Sungai Buloh. Saya akan hadir bɛrsama peguam,” katanya mɛnerusi WhatsApp.

Pada bulan Ogos lalu, Mohd Asri mendedahkan dua rakaman video mɛnerusi laman sosial Facebook, berhubung apa yang didakwanya sebagai aktiviti pɛrjUdian, pɛnjualan r0k0k sɛludup dan perniagaan hAram.

Manakala pada 14 Og0s lalu, Mohd Asri Hamid, 42, hadir ke Bukit Aman, Kuala Lumpur, untuk mɛmberi kɛterangan.

Pengasas H0t Burger Malaysia itu dipanggil memberi kɛterangan dipɛrcayai susulan dakwaannya bahawa angg0ta Polis Diraja Malaysia (PDRM) dan Angkatan Tentera Malaysia (ATM) tidak mɛnjaga s0lat.

Sebelum ini, Timbalan Pengarah (SiasatAn dan Perundangan) Jabatan Siasatan JɛnayAh (JSJ) Bukit Aman Deputi Komisioner Mior Faridalathrash Wahid dilap0r berkata, Asri disiasAt mengikut Seksyɛn 505 (b), Seksyɛn 505 (c) Kanun Kɛseksaan (KK) dan Seksyen 233 Akta Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia.

Diharap saudara Asri Janggut dipɛrmudahkan sɛgala urusannya. Insyaallah… Aminnn..

Reply