no comments

Bapa Halau Anak Rayu Jadi Wali

Bapa Halau Anak Rayu Jadi Wali.jpg

Sebuah video yang berdurasi 3 minit menunjukkan seorang bapa bertindak menghalau anak-anaknya yang datang ke rumah dengan menyimbah air.

BAPA HALAU ANAK RAYU JADI WALI.png

Difahamkan anak-anak tersebut datang ke rumah bapanya kerana ingin memohon supaya bapanya menjadi wali namun tidak berjaya kerana dihalang oleh isteri muda bapanya. Bapa mereka didakwa telah terkena sihir selepas berkahwin dengan isteri muda.

“Kesan hasutan bini muda janda beranak 3. akibat terkena sihir.. Selepas berkhawin isteri muda…pertalian dengan anak hilang.. Si bapak dah jd mcm remote control pada si bini .. Moga allah memberi balasan yg setimpal buat si bini. Meruntuhkan pertalian darah daging ..” – Bang Chik

Sementara itu seorang individu tampil memberi penjelasan bahawa kejadian itu berlaku kepada saudaranya sendiri.

“Ayah kepada saudara saya telah berkahwin dengan isteri baru. Apa yang berlaku ialah ayahnya seolah-olah bukan dirinya yang dulu. Dia melupakan anak-anak dan ibu kandungnya sendiri. Tanggungjawab sebagai ayah dan anaknya juga telah diabaikan. Walaupun begitu, anak-anak selalu merinduinya.

“Mereka pergi ke rumah lama mereka untuk bertemu dengan ayah. Apa yang berlaku ialah si anak disambut dengan 3 simbahan air baldi oleh ayah, isteri baru dan anak-anak tirinya. Si anak menunggu untuk bertemu dengan ayah sambil membaca rukyah dan sehingga azan berkumandang.

“Tiba-tiba keluar perkataan ‘Lada Ayah’ di dinding rumah lama mereka yang kini didiami oleh ayah dan isteri mudanya. Jadi saya ingin tahu, apa maksud kejadian ini? Lada Ayah? Dari mana datangnya tulisan ini? Apa yang harus mereka lakukan? Hubungi saya untuk tindakan yang perlu kami ambil,” kata Adam Haziq.

Difahamkan, bapanya merupakan seorang Guru Penolong Kanan Hal Ehwal Murid di SMK Sanglang, Perlis.

Reply