no comments

Aku Share Cerita Ni.. Bukan Niat Nak Salahkan Atau Malukan Sesiapa..

Parade Mall Klang.jpg

Aku Share Cerita Ni.. Bukan Niat Nak Salahkan Atau Malukan Sesiapa..

Dari facebook, Carmieylla Zulkifli.

Tolong baca, tolong share.

Aku kongsikan cerita ini, bukan niat nak salahkan atau memalukan sesiapa. Tapi untuk kita sama-sama (terutamanya ibubapa), untuk lebih berhati-hati bila bawa anak-anak keluar zaman sekarang.

Insiden ini baru saja terjadi dalam 1 minggu lepas, di shopping Mall Klang. Adik aku, bini dia dan anak dia (umur 8 bulan) keluar seperti biasa, menghabiskan hujung minggu bersama-sama. Seperti biasa, Shopping Mall itu memang sentiasa ramai orang. So time nak cari parking, memang teramat maha seksa.. Round punya round, dapat la parking. Yang memang betul-betul depan pintu masuk.

TAKE NOTE: Memang ramai orang dok lalu lalang situ ye! (Org bleh nmpk kita, kita pun bleh nampak org).

Dah parking tu, adik aku ni turun kreta bukak bonet belakang nak keluar kan stroller baby dia tu. Dah setup stroller tu, die letak tepi kreta dia tapi belah depan. Pastu gi blk kt kreta & siap sedia nak angkat anak dia masuk dlm stroller. (Bini nya tgh buatkan susu anak time ni).

Baru beberapa langkah adik aku jalan menuju kt kreta, dgn tiba2 & sepantas kilat ada 1 kreta estima black stop & blok dpn kreta dia. Sorang laki turun, and terus tarik & angkut stroller adik aku msk estima tu. Pastu blah dgn speed laju bak cheetah! And ofcos kita sedia tau…dorang bukan la niat nk curi stroller kot!! Allahuakhbar!!

So parents out there, zaman skrg mmg lg bagus jadi telebih paranoid even xde apa2! Being paranoid can be one of the safety measures to prevent this life-threatening incident from happening!

Adik aku nyaris hilang anak dia. Satu-satunya anak! Aku hampir kehilangan anak saudara & mak aku sampai ke hari ni still tak boleh sebut & cakap pasal hal ini kat rumah. Malah, kat rumah nobody talked about it back home. We just did what we had to; leave it to the police.

Alhamdulillah, we can never thank you & sujud syukur kehadap Illahi for this protection. Episod menakutkan camni boleh berlaku dalam sekelip mata di tmpt yang terbuka dan tak penah kita sangka! dan boleh ia juga berlaku di siang hari! Semoga Allah menjaga keselamatan anak-anak kita. Ameen. Kita sama-sama doa, insyaAllah.

Reply

facebook KLIK PANGKAH 2 KALI UNTUK TUTUP Button Close