no comments

3 Anggota TLDM M@ut, Pemerg!an M@ngsa Dit@ngisi Keluarga & Sahabat

Baru-baru ini Malaysia dikejutk@n dengan satu berita sedih yang melibatkan anggota “frontliner” yang terk0rban ketika dalam menjalankan tugas mereka.

Sekurang-kurangnya 3 anggota Tenter4 Laut Diraja Malaysia (TLDM) dari Markas Wilayah Laut (Mawilla) 2 Pangkalan TLDM Sandakan m@ut manakala seorang lagi ced3ra dalam satu kemaIangan di Jalan Ranau-Kota Kin4balu dekat sini petang tadi.

“Seb@ik tiba di lokasi kej@dian, pihak b0mba dan penyeIamat mendapati kemaIangan meIibatkan sebuah lori TLDM yang terb@bas sendiri. Pasukan b0mba dan penyeIamat bertindak mengalihkan mereka yang terIibat dari L0kasi kemaIangan,” katanya ketika dihubungi.

Sement@ra itu Mawilla 2 di S4ndakan dalam satu kenyataan memaklumk@n mereka yang m@ut dikenali sebagai Laskar Kanan PAP Maslim Abdul Rahim dari Semporna, L4skar Kelas I TNL Mohamad Firdaus Mat Izan (Kluang, Johor) dan Laskar Kelas I TMK Muhammad Arif Idris (Melaka), manakala yang c3dera ialah Laskar Kelas II TLR Vincent M Orel.

“D4Lam kej@dian itu, kenderaan jenis lori tiga tan milik TLDM telah hiIang kawaIan lalu terb4bas ke bahu jalan. Kesemua anggota yang terIibat dalam n4has itu sedang dalam perjalanan ke Pangkalan TLDM Kota Kinabalu, Teluk Sepanggar dari Pangkalan TLDM Sandakan bagi melaksanakan tugas rasmi,” menurut kenyataan itu.

Pemerg!an ketiga-tiga wir4 negara itu mengejutk@n ahli keluarga dan sahabat handai yang mengambil kesemp@tan bagi membuat beberapa posting dedikasi di laman Faceb0ok buat mngsa terk0rban.

Sama-sama kita mendoakan kesejahteraan kepada roh mereka(buat islam) dan moga-moga mereka dicucuri rahmat oleh-Nya.

Takziah diucapkan kepada seluruh ahli keluarga mngsa. Semoga mereka tenang menghadapi dugaan yang berat ini.

Reply