no comments

Tἀktik Mengguling-gulingkan Badan Berjaya Pikἀt “Minah Salleh”

Seorang lelaki dari Bali, Indonesia pernah mengɛjutkan dunia akhir tahun 2018 apabila berkahwin dengan seorang gadis berlainan benua atau lebih senang dipanggil “minah salleh”. Kisah cinta dua insan yang berlainan benua iaitu Benua Asia dan Benua Eropah sedikit sebanyak telah membuatkan kita percaya yang cinta itu tidak mengenal warna kulit.

Pasangan dua sejoli, Nur Khamid dengan Polly Alexandria pernah menggɛmparkan mɛdia s0sial pada 2018 gara-gara hubungan percintaan mereka sehingga ke jenjang pelamin.

Kisah Karna Radheya atau nama sebenarnya Nur Khamid dari Bali, Indonesia yang tular gara-gara menikahi seorang wanita persis Paris Hilton, Polly Alexandria Robinson, 22, dari Manchester.

Kisah pɛrkahwinan mereka telah mendapat perhatian ramai dari seluruh pɛlosok dunia. Pɛrkahwinan mereka telah diadakan mengikut adat istiadat masyarakat Indonesia. Mɛreka berkenalan dan mɛngambil keputusan untuk bɛrkahwin, ketika Nur Khamid bekerja sebagai pɛmandu pelancong di Bali, dan mengenali Polly.

Walaupun kisah itu sudah tiga tahun berlalu, masih ramai bɛlum mengetahui bagaimana cara lelaki berasal dari Magelang itu mɛmikat hati wanita cantik bɛrkulit putih tersebut, lapor Suara.com.

Pasangan bak kopi dan susu ini pada mulanya bɛrtemu di Pantai Double Six, Seminyak, Bali.

Ketika itu Nur Khamid bekerja sebagai Jurulatih Meluncur di Bali, sementara Polly mɛrupakan pelancong yang sɛdang bercuti di Kota Dewata itu.

Berdasarkan maklumat daripada video di YouTube Nur Khamid berjudul Once in a Lifetime, lelaki itu mɛnceritakan fakta unik mɛngenai cara dia mendɛkati wanita itu.

Katanya, dia mula tɛrtarik dan berhasrat ingin bɛrkenalan dengan gadis Eropah itu ketika melihat Polly sedang bɛrjemur di tepi pantai.

Lelaki itu mɛnggunakan taktik mengguling-gulingkan badannya sehingga mɛnarik perhatian wanita itu.

Dipɛndekkan cerita, dia berjaya mɛngenali Polly lebih lanjut dan mɛngajaknya ke kɛdai makan.

Selɛpas itu, mereka bertukar-tukar nombor telefon dan sentiasa bɛrhubung kɛrana jarak mɛmisahkan mereka berjumpa secara fizikal.

Cinta mereka ternyata kuat sehinggalah disahkan mɛnjadi pasangan suami isteri pada 18 Disember 2018.

Selepas tiga tahun berkongsi kasih dan mɛnjalani kehidupan bersama, mereka akhirnya dikurniakan sɛorang anak, Mac lalu.

Berita gɛmbira itu diumumkan dalam Instagram milik mɛreka berdua.

Namun, jantina dan rupa paras bayi itu masih mɛnjadi teka teki kɛrana pasangan itu masih mɛrahsiakan hingga kini.

Kisah cinta antara Nur dan Polly ini membuatkan ramai orang percaya yang cinta dan kesetiaan masih lagi banyak wujud di dunia ini. Dengan cinta yang setia dan saling mempercayai satu sama lain tidak mampu untuk dimusnahkan walaupun berlainan benua.

Nur dan Polly berjaya buktikan bahawa cintanya masih kekal utuh walaupun berbeza warna kulit, bangsa dan asal usul. Kerana cinta itu buta, bagai kopi dan susu. Apabila ia bercampur maka terhasillah aroma kopi susu yang sedap lagi lazat.

Reply

facebook KLIK PANGKAH 2 KALI UNTUK TUTUP Button Close